Menu

Livet som dyrlæge

Ukendt fænomen hos ko, fik samtlige dyrlæger til at besøge besætningen

Historien om Ko nr. 7294, er det eksempel som Kim Jørgensen giver, da jeg spørger hvorfor det netop er Skovbjerg DyrlægeTeam, som han bruger som dyrlæge i hans besætning. ”Vi bruger Skovbjerg DyrlægeTeam fordi de er engageret, nørdede og knaldhamrende dygtige”

 

Det spændende ved at være dyrlæge er, at man af og til støder på noget, som vi aldrig har set før, fortæller Kim, seniordyrlæge hos Skovbjerg DyrlægeTeam.

 

En af disse oplevelser skete i februar 2018, hvor han var blevet tilkaldt for at se på en ko hos Kim Jørgensen. Ko nr. 7294 var meget hævet i hovedet, og så ud til at have det dårligt. I første omgang tænkte Kim, at det kunne være en byld, men ved nærmere eftersyn viste det sig at være noget helt andet, som han aldrig før havde set hos køer, men derimod havde set hos heste. Kim er en meget erfaren hestedyrlæge, og det kan nogle gange være en fordel i hans daglige arbejde som kvægdyrlæge. ”Når man står med håret i postkassen, og skal have fundet en løsning, er man jo nødt til at tænke på tværs af alt den viden, der er samlet sammen igennem årene”.

 

Kim besluttede sig for at udfordre alle hans kvindelige kollegaer, og satte et billede af ko nr. 7294 på Skovbjerg DyrlægeTeams interne Facebook og skrev ”Gæt en diagnose”. Det gav en del debat, og Kim Jørgensen, som er ejer af ko nr. 7294, fortæller at der kom ret mange dyrlæger forbi, for at kigge på hans syge ko. Alle skulle da lige se dette fænomen, og komme med deres bud på en diagnose.

 

Ko nr. 7294 havde fået en såkaldt spytcyste, fordi at den havde fået en tilstoppet spytkirkel. Og behandlingen var simpel, nemlig smertestillende og ekstra opsyn, indtil der igen var gennemgang for spyttet til mundhulen. Ko nr. 7294 har det godt i dag, og lever i bedste velgående på Kim Jørgensens besætning, og hun er for nyligt blevet konstateret drægtigt.

 

"I mine 25 år som dyrlæge har jeg aldrig før set en spytcyste hos en ko" fortæller Kim, "men jeg kunne stille diagnosen hurtigt og med stor sikkerhed, fordi jeg flere gange har set det hos heste" afslutter Kim historien med et stort smil, og tilføjer at præcist dette kommer han nok aldrig til at opleve igen. 

 

Læs også historien om hvordan Ole Hansen fik øjnene op for hans kalve - altså de døde