Menu

Kvæg

løbedrejlingsoperation med kikkert

Vi hos Skovbjerg DyrlægeTeam udføre alle vores venstresidig løbedrejningsoperationer med kikkert, dette er mindre invasivt indgreb for dyret, og efterlader kun to små sår langs siden af koen. 

 

Hvordan gør man?

Metoden er simpel og baseres på 2 indstikshuller på venstre side af koen, hvor det ene bruges som adgang for kikkerten og det andet til at arbejde gennem.
Princippet i operationen er at tømme den gasudfyldte løbe, hvorefter den trækkes langs bugvægen ned på plads nede i højre side af koen.
Når løben er på plads syes den fast, gennem huden og hæftes på ydersiden af koen. 

 

Efter operationen

Koen bliver efterfølgende behandlet med smertestillende og antibiotika samt evt. stimuerende behandling med kalk og sukker. Vi anbefaler, at koen går et par dage i separationen, indtil den er kommet godt i gang med at æde og er begyndt at give mælk igen. 

 

Højresidigløbedrejning

Højresidig løbedrejning kan ikke opereres med kikkert.
Her er eneste mulighed at opererer ved at åbne ind i bughulen, tømme løben for luft og væske, dreje den på plads og sy løben fast. Hvis ikke koen opereres dør den og på trods af operation er koens tilstand kristisk. Det handler om at opdage sygdommen tidligt i forløbet, hvis prognosen skal være god.