Menu

Kvæg

Afhorning og studning kalve

Regler og råd

Kalve der afhornes skal bedøves og have lagt lokalbedøvelse ved hornene af din dyrlæge uanset alder. Vi hjælper gerne med at bedøve kalvene til afhorning, hvis du har udstyr og instruktion til at afhorne selv.

 

Større dyr kan sagtens afhornes, men det kræver ofte en tang, sav eller savtråd. Er kalvene over 3 md skal det være en dyrlæge, der står for afhorningen. 

 

Studning kan gøres i alle aldre, tidligst fra ca. 4 uger og gerne inden ca. 250 kg. Kødkvæg studes ofte i efteråret, hvor græsset har mindre næring og kalvene har nydt godt af sommerens gode græs. 

 

Fast aftale eller efter behov

Vi tilbyder fast afhorning og bedøvelse af kalve til afhorning. Besøgsintervallet tilpasses til besætningens størrelse og antallet af kalve. Det er en nem løsning, hvor du slipper for al røgen, og vi holder styr på, at det bliver gjort regelmæssigt.

 

Du har mulighed for at få afhornet og/eller studet dine kalve med 1 til 3 dages varsel afhængigt af omfanget. Fordi der ikke er tale om syge dyr, er det mest almindelige, at vi tager afhorningerne efter akutbesøgene om formiddagen. Dog har vi altid mulighed for at planlægge besøget, så vi kan opfylde dine behov.