Menu

Kvæg

Økologi

Der stilles mange krav til økologer, ikke kun til fodring og velfærd, men på en hel række punkter bl.a. medicinhåndtering og tilskudsfoder. Lovgivning på området er omfattende, og derudover skal man også være opmærksom på regulationer fra brancheorganisationen, vi ved der kan være meget at holde styr på og derfor står vi klar til at rådgive dig.  

 

Aftaler

Økologiske besætninger har ikke mulighed for at have medicin til køer, som konventionelle besætninge med modul 2 aftale.
Økologer med en modul 1 aftale har mulighed for at få udleveret antibiotika til efterbehandling af ungdyr, hvor en dyrlæge har opstartet behandlingen.

 

Desuden kan der ordineret medicin til behandling af cryptosporidier og coccidiose, hvis disse er påvist. Modul 1 aftalen indeholder 35 - 42 dages ordinationsperiode samt et rådgivningsbesøg af en dyrlæge i perioden. 

 

Hvis man ikke ønsker muligheden behandling i længere perioder, som ved modul 1, og har man flere end 100 køer,  kan man deltage i staldskole, hvor landmænd tager rundt til hinanden med en rådgiver.

 

Du kan læse mere om brancheanbefalingerne for økologisk kvæg her